Juletræer

Juletræer på Østergaard siden 1998

På Østergaard blev det første juletræ plantet i året 1998. Der er siden plantet nye tærer hvert år, primært nordmannsgran.. I starten blev der solgt til eksport, men i dag vælger vi udelukkende at sælge vores træer til private, som havner i de danske hjem. Vi sælger nordmannsgran og rødgran.


Min kone og jeg, nok mest mig, har altid haft en drøm om at plante mine egne juletræer og passe dem i min fritid. Det kræver et stort arbejde at pleje juletræer, ja hvis man da ønsker, at de skal blive nogle smukke træer. Klippe, holde fri for ukrudt, gøde, plante, fælde osv. Alt dette bliver gjort igennem en årrække, samtidig med at træet vokser. Det tager cirka 7 år, inden juletræet har en passende højde.


På Østergaard dyrkes der primært nordmannsgran.Nordmannsgran er en ædelgran, der har bløde nåle. Træet er nålefast længe efter det er fældet. I dag er nordmannsgran det mest populære juletræ.


På Østergaard er der mulighed for selv at gå ud i plantagen og udvælge et træ, for derefter selv at klare fældningen. På gårdspladsen er der også et udvalg af træer, der allerede er fældet. Der er gratis netning af juletræet.

 

Nordmannsgran

Rødgran